lc55LC55 Antwerpen
  • Home
  • De Nacht
  • Charter
  • Over ons
  • Goede Doelen
  • Charity Acties Shop
  • Blog
  • Contact
  • Login / Register

Please enter key search to display results.

0

0 items

No products in the cart.
€0.00

Milena’s Enige Echte Balletjes in Tomatensaus

  • by jen
  • on May 5, 2021
  • in Receptjes

Je gezin vandaag verwennen met comfortfood waar iedereen happy van wordt? Met balletjes in tomatensaus scoor je altijd! winner. Verkies je grootmoeders wijze, ga je exotisch of ga Milena’s style?

Comfortfood

Wie lust er nu niet graag balletjes in tomatensaus? Volg Milena’s recept en maak zelfgemaakte balletjes waar groot en klein dol op zijn. Voor de tomatensaus heb je wel heel wat ingrediënten nodig, want alleen zo krijgt de saus heel veel smaak. Dat is het geheim van een top-tomatensaus. Gehaktballetjes maken is helemaal niet moeilijk, en als je de twee hoofdingrediënten samenbrengt in één pot dan is het pas echt smullen geblazen! De balletjes smaken heel lekker met bv. verse aardappelpuree, maar dat kunnen net zo goed frietjes of rijst zijn. Milena raadt zoete aardappelpuree aan. Maar dat beslis je natuurlijk zelf!

”Een echte Vlaamse klassieker, gehaktballen in tomatensaus.”

Ingredienten voor 4 à 6 personen

  • 700 gr gehakt naar keuze
  • 1 brocolli
  • 4 grote zoete aardappelen
  • verse basilicum
  • verse peterselie
  • 1 kg wortelen
  • 2 tetrabrick Heinz Frito
  • 1 tomatenconcetraat 70 gr
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 2 uien
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • italiaanse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • Olie of boter

Bereiding:

 

1. Maak eerst de gehaktballetjes:

Meng het gehakt met het ei, een schep paneermeel en kruiden en maak er balletjes van.

Bak deze aan olie of boter naar keuze

2. Snipper de ui fijn en bak deze aan, doe het bouillonblokje, tomatenconcentraat en de 2 Heinz Frito’s erbij.

3. Roer alles door en voeg dan de balletjes toe, laat gedurende 20 min op een zacht vuur pruttelen.

4. Schil de brocolli en zoete aardappelen en kook deze gaar in 10 à 15 min en pureer deze met kruiden naar keuze.

5. Schil en snij de wortelen in stukjes en kook deze in 15 à 20 min gaar.

6. Als ze klaar zijn, bestrooi deze met peterselie.

Smakelijk!

PREVIOUS postSip sip hoorah!

Next post Het geluk ligt voor het rapen!

Leave a comment Cancel reply

LC 55 Antwerpen

When women support each other incredible things happen.

Email: lc55@ladiescircle.beInstagramFacebook

Onze Goede Doelen

  • Beire Cool
  • Het Open Poortje
  • Lucia

Onze Activiteiten

  • Confirmatievergadering
  • Cheval Rouge

My Account

  • My Account

NIEUWSBRIEF

Mis geen interessante activiteiten om de goede doelen te steunen en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

  • Home
  • Algemene Voorwaarden
  • Privacy Statement
  • Site Map
  • Over Ons
  • Blog
  • Contact

Design by: JEM Productions

Log In

Registration complete. Please check your email.
Lost your password?

Create an account

The user name or email address is not correct.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Registration confirmation will be emailed to you.
Log in Lost your password?

Reset password

Recover your password
Password reset email has been sent.
The email could not be sent. Possible reason: your host may have disabled the mail function.
A password will be e-mailed to you.
Log in