Je gezin vandaag verwennen met comfortfood waar iedereen happy van wordt? Met balletjes in tomatensaus scoor je altijd! winner. Verkies je grootmoeders wijze, ga je exotisch of ga Milena’s style?
Comfortfood
Wie lust er nu niet graag balletjes in tomatensaus? Volg Milena’s recept en maak zelfgemaakte balletjes waar groot en klein dol op zijn. Voor de tomatensaus heb je wel heel wat ingrediënten nodig, want alleen zo krijgt de saus heel veel smaak. Dat is het geheim van een top-tomatensaus. Gehaktballetjes maken is helemaal niet moeilijk, en als je de twee hoofdingrediënten samenbrengt in één pot dan is het pas echt smullen geblazen! De balletjes smaken heel lekker met bv. verse aardappelpuree, maar dat kunnen net zo goed frietjes of rijst zijn. Milena raadt zoete aardappelpuree aan. Maar dat beslis je natuurlijk zelf!
”Een echte Vlaamse klassieker, gehaktballen in tomatensaus.”
Ingredienten voor 4 à 6 personen
- 700 gr gehakt naar keuze
- 1 brocolli
- 4 grote zoete aardappelen
- verse basilicum
- verse peterselie
- 1 kg wortelen
- 2 tetrabrick Heinz Frito
- 1 tomatenconcetraat 70 gr
- paneermeel
- 1 ei
- 2 uien
- peper
- zout
- paprikapoeder
- italiaanse kruiden
- 1 bouillonblokje
- Olie of boter


Bereiding:
1. Maak eerst de gehaktballetjes:
Meng het gehakt met het ei, een schep paneermeel en kruiden en maak er balletjes van.
Bak deze aan olie of boter naar keuze
2. Snipper de ui fijn en bak deze aan, doe het bouillonblokje, tomatenconcentraat en de 2 Heinz Frito’s erbij.
3. Roer alles door en voeg dan de balletjes toe, laat gedurende 20 min op een zacht vuur pruttelen.
4. Schil de brocolli en zoete aardappelen en kook deze gaar in 10 à 15 min en pureer deze met kruiden naar keuze.
5. Schil en snij de wortelen in stukjes en kook deze in 15 à 20 min gaar.
6. Als ze klaar zijn, bestrooi deze met peterselie.