Het geluk ligt voor het rapen!

De lockdown, het mooie terrasjesweer én de aanhoudende sluiting van de horeca: de combinatie van verschillende factoren leidde er afgelopen lente toe dat vele publieke plaatsen zoals parken en de Scheldekaaien er vervuild bijlagen. Vervolgens sensibiliseerde stad Antwerpen haar bewoners om geen zwerfvuil rond te laten slingeren. Ook LC55 Antwerpen zocht én vond een goed doel om mensen bewust te maken van de toenemende afvalproblematiek.

Groepsactiviteit met 10 Minutes A Day

Ruim vijf jaar geleden trok bedrijfsleider Jean-Paul Meus op zakenreis door Zuid-Oost-Azië. Tijdens een wandeling op het strand zag hij toeristen onverstoord zonnebaden tussen afval, gaande van rietjes, plastieken zakken, tot flesjes en blikjes. Een ramp voor de oceaan, een kleine moeite voor mij om op te ruimen, dacht Jean-Paul. Zogezegd, zo gedaan. Eens terug in België ontdekte hij hoe vervuild onze eigen straten en parken er eigenlijk bij lagen. Niet veel later ontstond 10 Minutes A Day, een routine van 10 minuten zwerfvuil oprapen als dagelijkse vorm van ontspanning en meditatie. De nobele missie van deze gepassioneerde Antwerpenaar: de planeet proper houden voor onze kinderen en kleinkinderen.

Ontdek 10 Minutes A Day, ofwel hoe een opruimactie van slechts 10 minuten per dag onze wereld een beetje mooier maakt.

Op 25 april, 2 mei en 5 mei sloegen LCAntwerpen 55 en 10 Minutes A Day de handen in elkaar. Zo organiseerden we 3 wandelingen met ladies en Jean-Paul om zwerfvuil te rapen. En ook wij moeten

Daarnaast hadden we de eer om het 5-jarige bestaan van 10 Minutes A Day samen te vieren op 5 mei. Een bijzonder jubileum die onze voorzitster Nabilla niet onopgemerkt voorbij wou laten gaan. Gevolg: we verrasten Jean-Paul met een heerlijke fruittaart, inclusief foto van deze moderne held én het opschrift “5 jaar! Dag #1827”. Alle ladies sloten ook deze wandeling af met een gevoel van voldoening, dankbaarheid en vriendschap. Niet voor niets kernwaarden binnen onze bijzondere club.

 

About the author

Leave a Reply

Onze Blog

Elke maand plannen we onze statutaire vergadering om de interne organisatie te bespreken. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten om aan fundraising te doen voor onze goede doelen. Volg onze activiteiten en nieuws in onze blog.

Latest Posts